Nr 43: Björn Bröder

Detta är en film som fångade mig med storm, har nog sett den minst 15 gånger haha. Alla dessa kommentarer och Älgarna Rutt och Tuck haha dom är bara så roliga haha!
Mitt betyg:  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Lägg gärna in en kommentar vad ni tycker


Klassiker nr: 43
Originaltitel: Brother Bear
Premiär (USA): 7 november 2003
Speltid: 85 minuter


Om filmen:

Efter att ha förlorat sina två bröder i en kamp med en björn, svär Denahi att hämnas! Han tänker göra allt för att hitta björnen som tagit hans älskade bröder från honom. Men vad han inte vet är att hans yngste bror Kenai faktiskt lever - men han har förvandlats till en björn av De Stora Andarna. Utan att veta det jagar Denahi alltså sin egen bror! För att klara sig får Kenai hjälp av Koda, en tuff och sprallig björnunge som vet hur man överlever i naturen. Tillsammans med de två inte så snabbtänkta älgarna Rutt och Tuck hjälps de åt att klara sig genom vildmarkens alla faror och utmaningar. Men Denahi kommer allt närmare och Kenai måste snabbt hitta berget där "ljuset nuddar jorden". Bara där kan han förvandlas tillbaka till människa igen...

Övrigt:
Från början fanns Koda inte med i berättelsen. Tanken var istället att Kenai skulle ha en äldre björn vid namn Grizz som kompis, men denna karaktär visade sig inte fungera. Filmens regissörer Aaron Blaise och Robert Walker blev till slut övertalade av sina kollegor att byta ut Grizz mot en annan figur. Och vips så föddes den busige björnungen Koda, som fungerade mycket bättre.

2009-04-19 @ 00:22:20 Min Disney samling Permalink


Kommentarer



Namn
Kom ihåg mig?

E-mail (bara jag som ser)

URL/Har du blogg?

Vad hade du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0