Vad är GI?

Då du äter en bit mat kommer denna att omvandlas till energi av kroppen. De kolhydrater som din föda innehåller kommer att tas upp i mag-tarmkanalen och i levern omvandlas till glukos, även kallat blodsocker, för att sedan föras ut till cellerna via blodomloppet. Det finns många olika kolhydrater som olika lätt bryts ner av kroppen. GI, Glykemiskt Index, är ett mått på hur snabbt kolydrater i ett visst födomämne bryts ner av kroppen. Ju högre GI desto snabbare bryts de ner och ju lägre desto långsammare. I samband med att blodsockerhalten stiger så kommer kroppen att känna av detta och utsöndra insulin från bukspottskörteln. Insulin signalerar bl a till kroppens celler att ta upp blodsockret vilket gör att blodsockerhalten sjunker.
2010-01-09 @ 19:31:30 Kcal/GI/Dieter Permalink


Kommentarer



Namn
Kom ihåg mig?

E-mail (bara jag som ser)

URL/Har du blogg?

Vad hade du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0