Hallonpaj

Annes hallonpaj
1 paj


Botten:
3 dl proteinpulver
3 msk sötm-strö
1 rågad tsk ekologiskt vaniljsocker
175 gram rumsvarmt smör (ej smält)

Fyllning:
2 ägg
1,5 dl sötn-strö
1 tsk ekologisk vaniljsocker
1 dl proteinpulver
200 gram (frysta) tinade hallon

Blanda samtliga ingredienser till bottnen och tryck ut degen i en pajform, helst en form med löstagbara kanter. Förgrädda pajen i ugnen på 200 graders värme i 12-14 minuter.

Fortsätt med fyllningen genom att vispa ägg och strösocker pösigt i en skål. Blanda sedan i vaniljsocker och proteinet och rör om. Vänd sist ner hallonen i smeten. När pajskalet har gräddats klart i ugnen häller du i fyllningen i pajformen.

Sänk ugnsvärmen till 175 grader och låt pajen grädda i ytterligare 45-50 minuter. Man kan eventuellt låta pajen gräddas lite längre än så beroende på om man har dubbel fyllning och hur kladdig man vill ha pajen.

Direkt efter gräddningen ska du pudra på lite florsocker och låt sedan pajen svalna i formen.

Tänk på att kakan ska ha en krispig yta så servera den helst samma dag som den har bakats. Den ska absolut inte täckas över medan den fortfarande är varm. Man kan förvara pajen övertäckt i kylen efter att den har svalnat, men ytan kan då bli lite blöt.

Njut denna underbart goda hallonpaj med vaniljkesella, vaniljsås eller vaniljglass eller varför inte en egen blandning av kesella, vaniljprotein =)
2010-09-12 @ 19:41:57 Recept Permalink


Kommentarer



Namn
Kom ihåg mig?

E-mail (bara jag som ser)

URL/Har du blogg?

Vad hade du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0